Doneren

Op een goede en efficiënte manier bijen houden, is een kostbare aangelegenheid. Er is veel materiaal nodig en dus opslagruimte. Tijdens het bijenjaar worden laboratoriummonsters genomen om de ontwikkeling van varroa en AVB in de gaten te kunnen houden en tijdig te kunnen ingrijpen. Om goed imkeren aantrekkelijk te maken kunnen bedrijven, instellingen, overheden en particulieren (bijen)volken adopteren.

Zo kunnen zij bijdragen aan het verbeteren van de bijenstand in Nederland.

Het adoptieplan bestaat uit vijf mogelijkheden:

Adopteren van bijen

Armbandjes worden los verkocht, dit gebeurt voornamelijk op markten en evenementen.

Mensen die eenmalig  voor € 5,– (contant)Bijen & Zzoo willen ondersteunen bij het verbeteren van de bijenstand in Nederland ontvangen een armbandje. Wanneer zij dit bedrag overmaken onder vermelding van hun naam en adres, ontvangen zij als blijk van waardering; een armbandje thuisgestuurd.

Ondersteuning met loyaliteitskaart
Via aangesloten bedrijven kunnen mensen loyaliteitskaarten ontvangen wanneer zij Bijen & Zzoo steunen met een donatie van € 12,– per jaar.
Adopteren van een raampje

Een bijenkast is opgebouwd uit broedbakken, elke broedbak bestaat uit 11 raampjes. Bijen bouwen in deze raampjes hun raten van was. Deze raten bestaan uit zeshoekige cellen waar larven in worden grootgebracht. Bijen gebruiken de raten ook om voedsel en in op te slaan. Een raampje met uitgebouwde cellen is de basis van een bijenvolk.

Het is mogelijk om één raampje te adopteren voor € 20,– per jaar.

Mensen die één of meer raampjes adopteren ontvangen als blijk van waardering; één loyaliteitskaart.

Adopteren van één t/m tien kasten/volken

Het is mogelijk om één kast/volk te adopteren voor een periode van vijf jaar. Het volk komt op een centrale plaats in de gemeente te staan waar diegene woont die het volk adopteert.

Het volk wordt door een deskundig franchise imker verzorgt. Deze imker werkt volgens de eerder omschreven franchisemethode. Jaarlijkse kosten voor de adoptie van één kast/volk bedragen € 200,–. Mensen die één of meer kasten/volken adopteren ontvangen als blijk van waardering; tien loyaliteitskaarten. Deze kaarten kunnen zij aan vrienden, kennissen of relaties geven plus één kaart voor diegene die de kasten/volken adopteert.

Adopteren van tien of meer kasten/volken

Voor overheden, bedrijven, particulieren of instellingen die tien of meer kasten/volken willen adopteren is de bijdrage tien(of meer) keer het bedrag voor de adoptie van één kast/volk.

Deze kasten worden op dezelfde centrale plek in de gemeente geplaatst of op een. Bij vier en twintig kasten of meer kan in overleg, van de centrale locatie worden afgeweken.

Overheden, bedrijven, particulieren of instellingen die tien of meer kasten/volken adopteren ontvangen als blijk van waardering; tien loyaliteitskaarten,  één promotiekast (keuze), deze kast kan in overleg, op een gewenste locatie worden neergezet. Daarbij krijgen zij de gelegenheid om binnen het netwerk van Bijen & Zzooo producten of activiteiten aan te bieden tegen een gereduceerde prijs.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.